Du behöver:
2 1/4 dl vetemjöl
60 ml socker
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl mjölk
1 msk smält smör
1 1/2 tsk vit vins vinäger
1 ägg - L -
Hasselnötter hackade
1 1/2 dl Nutella
1 dl vispgrädde
Gör såhär:
Sätt ugnen på 220 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda resterande ingredienser i en annan skål förutom hasselnötter.
Rör ner de torra ingredienserna i den andra skålen och blanda ordentligt.
Fördela smeten i varje form, räcker till 12 st donuts.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-9 minuter.
Låt svalna.
Blanda Nutella och vispgrädde i en skål.
Blir det för tjockt, tillsätt mer vispgrädde.
Smält smör och ta fram socker på en tallrik.
Pensla underdelen med smör doppa i sockret och sedan doppa överdelen i chokladen.
Placera alla donuts på en fat eller nått liknande.
Strö över hasselnötter.
Färdig att servera! :)
Fördela smeten i varje form, räcker till 12 st donuts. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-9 minuter. |
Låt svalna. Vänster bild: Överdelen Höger bild: Underdelen |
Pensla underdelen med smör doppa i sockret och sedan doppa överdelen i chokladen. |
Placera alla donuts på en fat eller nått liknande.Strö över hasselnötter. Finns det dem som är allergiska mot nötter, kan du självklart strö över med pärlsocker eller inget alls. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar