måndag 7 juli 2014

Hallon och Blåbärspaj..

Kan serveras med vaniljsås. 

För pajdegen behöver du:
150 gram smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

För fyllningen behöver du:
2 dl créme fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg
ca 250 gram Hallon & Blåbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Om bären är frysta häll dem i en skål/sil så att dem kan tina upp lite. 
Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Ställ den i kylskåpet. 
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan skål och häll sist in bären.
Ta ut pajformen och häll i fyllningen i formen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter.
Låt svalna lite innan servering. 

Man kan använda både färska eller frysta bär.

Blanda alla ingredienser till pajdegen..
..och tryck ut i en pajform. Ställ den i kylskåpet efter. 
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan skål och häll sist in den bären.
Ta ut pajformen och häll i fyllningen i formen.
Låt svalna lite innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar