Kan serveras med vaniljsås. |
För pajdegen behöver du:
150 gram smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
För fyllningen behöver du:
2 dl créme fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg
ca 250 gram Hallon & Blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Om bären är frysta häll dem i en skål/sil så att dem kan tina upp lite.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Ställ den i kylskåpet.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan skål och häll sist in bären.
Ta ut pajformen och häll i fyllningen i formen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter.
Låt svalna lite innan servering.
Man kan använda både färska eller frysta bär. |
Blanda alla ingredienser till pajdegen.. |
..och tryck ut i en pajform. Ställ den i kylskåpet efter. |
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan skål och häll sist in den bären. Ta ut pajformen och häll i fyllningen i formen. |
Låt svalna lite innan servering. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar