måndag 21 juli 2014

Morotskaka..


Du behöver:
3 dl rapsolja
3 1/2 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Lite mer än ett halvt kilo rivna/mixade morötter
Till glasyren behöver du:
250 gram Philadelphia ost
2 msk pressad citron
25 gram smält smör
2 dl florsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Finriv morötterna eller mixa morötterna i en blender.
Vispa rapsolja och socker till en porös smet.
Vispa ner ett ägg i taget i samma smet.
Vänd sedan ner morötterna ner i den porösa smeten.
Ta en annan skål och blanda ihop alla torra ingredienser.
Vänd ner morotssmeten.
Blanda med en slev men blanda inte för mycket eller för hårt.
Häll smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 70-75 minuter.
Vänta tills kakan svalnat helt för att lägga på glasyren.
Du vispar ihop alla ingredienser till glasyren och breder den på kakan.
Klar att servera!

Går även jätte bra att fixa en dag innan.

Jag mixa morötterna i en blender.
Vänd ner morotssmeten.
Blanda med en slev men blanda inte för mycket eller för hårt.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 70-75 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du lägger på glasyren.
Du vispar ihop alla ingredienser till glasyren och breder den på kakan.
Använd fantasin för dekoration över glasyren. 
Jag använde kokos över glasyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar