fredag 8 augusti 2014

Dumle Cheesecake..



Du behöver:
1/2 paket digestiv
50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
400 gram philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl vispgrädde

2 påsar Dumle choklad

Till toppingen behöver du:
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl grädde
30-40 gram smör

Gör så här:
Mixa digestive. Smält smöret och rör ihop med kexen. 
Använd en rund form med avtagbara kanter. 
Platta jämt ut röran i formen. Ställ den i kylen.
Dela ägg gula och vita i olika skålar. 
Rör ner socker, philadelphiaost och vaniljsocker med ägg gulorna. 
Vispa grädden fluffig i en separat skål. 
Vispa sedan ägg vitan till ett hårt skum, nästan så att du kan hålla skålen upp och ner utan att det rinner. 
Vänd ner båda ägg skålarna till en skål. 
Hacka dumle chokladen i 3-4 bitar, vänd ner bitarna i grädden och sedan vänder du allt i en och samma skål. Rör om försiktigt med en slev. 
Ta ut formen från kylen och häll över röran i formen. 
Låt den ligga 5-6 timmar i frysen innan du serverar den. 
Toppingen häller du över kakan när den stelnat lite och in i frysen igen. 
Värm upp grädde och smör tills det börjat koka, ta bort från spisen och rör ner chokladen. Låt den svalna innan du häller den över kakan. 
Gör cheesecaken helst dagen innan så är den i frysen över natten. 
Ta fram kakan 10-15 minuter innan servering. Klar att servera!

Platta jämt ut röran i formen.
Kanske lite högre kanter om man vill det.
Hacka dumle chokladen i 3-4 bitar.
Gör cheesecaken helst dagen innan
Toppingen häller du över kakan när den stelnat lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar