måndag 20 oktober 2014

Grönsaks fylld Kronärtskocka / Zeytinyagli Enginar

Du behöver:
1 st morot
2 st potatis
1/2 dl oliv olja
1 st gul lök
2 dl ärtor ( Konserverad )
7-8 st kronärtskocks bottnar ( Konserverad )
1/2 dl olivolja
1,5 citron 
1 tsk strösocker
Salt
2,5 dl vatten

Gör såhär:
Hacka morot och potatis i små bitar.
Fyll en kastrull med cirka 1L vatten och häll i moroten.
5 minuter efter att det börjat koka häller du ner potatisen.
Låt koka tills de mjuknat.
Ta en stekpanna och fräs löken med oliv olja lite grann.
Häll över de färdig kokta moroten och potatisen.
Häll även ner ärtorna.
Rör om i 1-2 minuter och ta bort pannan från spisen.
Pressa lite citron på kronärtskocks bottnarna och "massera" citronen in i bottnarna.
Placera kronärtskockorna i en stekpanna med lock.
Fyll kronärtskocks bottnarna med grönsaks fyllningen.
Grönsaks fyllningen kommer bli över och de som blir över häller du bara på.
Över röran häller du 1/2 dl oliv olja, 1 st pressad citron, strösocker, salt och vatten.
På med locket, låt koka upp och sänk till låg värme och låt koka tills kronärtskockorna mjuknat.
Lägg upp på serveringsfat, låt kallna lite.
Färdig att servera!

Låt potatisen och moroten koka tills de mjuknat.
Ta en stekpanna och fräs löken lite grann.
Häll över de färdig kokta moroten och potatisen.
Häll även ner ärtorna.
Rör om i 1-2 minuter och ta bort pannan från spisen. 
Pressa lite citron på kronärtskocks bottnarna och "massera" citronen in i bottnarna.
Placera kronärtskockorna i en stekpanna med lock.
Grönsaks fyllningen kommer bli över och de som blir över häller du bara på.
Lägg upp på serveringsfat, låt kallna lite.
Färdig att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar