Du behöver:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 pkt saffran ( 1 g )
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
15-16 dl vetemjöl
2 ägg
Pärlsocker
Tranbär
Gör såhär:
Smula jästen i en skål.
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°.
Häll det över jästen och blanda tills jästen löst upp sig.
Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och vetemjöl.
Arbete degen smidigt.
Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bänk.
Dela i små bitar och baka ut till lussekatter.
Lägg dom på plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°
Låt jäsa ytterligare cirka 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg.
Strö över pärlsocker eller garnera med tranbär.
Grädda i mitten av ugnen cirka 6-8 minuter.
Låt svalna lite innan servering.
Smula jästen i en skål. |
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen och blanda tills jästen löst upp sig. |
Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och vetemjöl. |
Arbete degen smidigt. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. |
Ta upp degen på mjölat bänk. |
Dela i små bitar och baka ut till lussekatter. |
Lägg dom på plåt med bakplåtspapper. |
Pensla med uppvispat ägg.Strö över pärlsocker eller garnera med tranbär. |
Grädda i mitten av ugnen cirka 6-8 minuter. |
Låt svalna lite innan servering. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar