tisdag 13 januari 2015

Choklad Cookies

Du behöver:
30 gram smör
200 gram mörk choklad
2 st ägg
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
60 gram vetemjöl
en nypa salt
100 gram mjölk choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°.
Ta en skål som tål värme och smält choklad och smör över vattenbad.
Vispa ägg och socker för hand.
Torra ingredienserna blandar du i en separat skål. (Vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och salt)
Tillsätt den smälta chokladen i äggblandningen.
Rör om till en jämn smet.
Rör sedan ner de torra ingredienserna med en sked lite åt gången.
Grov hacka mjölk chokladen och rör ner det i smeten.
Klicka stora bollar på plåt med bakplåtspapper.
Du bestämmer själv hur tjocka kakorna ska vara. Mina är ganska tunna, som ni ser på bilden.
Vill man ha lite kladdigare ska man inte göra den tunn, låt bollen vara som den är då. 
Grädda mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Grädda hellre för lite än för mycket.
Låt svalna lite innan servering.

Ta en skål som tål värme och smält choklad och smör över vattenbad.
Tillsätt den smälta chokladen i äggblandningen.
Rör sedan ner de torra ingredienserna med en sked lite åt gången.
Grov hacka mjölk chokladen och rör ner det i smeten.
Klicka stora bollar på plåt med bakplåtspapper.
Du bestämmer själv hur tjocka kakorna ska vara. 
Mina är ganska tunna, som ni ser på bilden.
Strö på lite pärlsocker om ni vill det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar