måndag 11 augusti 2014

Daim kakor..


Du behöver:
200 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 ägg vita

100 gram smör ( rumsvarmt )
1,5 dl florsocker
2 paket daim
1 tsk vaniljsocker
1 ägg gula

200 gram mjölkchoklad
1/2-1 paket daim

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. 
Riv mandelmassan i en skål. Rör ner socker och ägg vita. 
Klicka ut bottnar som är lite större än en fem krona på plåt med bakplåtspapper på. 
Grädda i cirka 10-15 minuter eller tills det fått fin färg.

Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och ägg gula. 
Hacka daim och rör ner de i röran med en slev. 
Bred smör röran lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. 
Ställ i kyl minst en timme eller över natten. 

Smält chokladen på medel värme. Låt chokladen svalna lite innan du brer den på kakan. 
Bred på choklad som ett täcke över smörkrämen och dekorera lite med hackad daim. 
In i kylen igen lite innan servering så att chokladen hinner stelna lite. 
Förvaras i kyl. 
Klara att servera! 

Klicka ut bottnar som är lite större än en fem krona
Grädda i cirka 10-15 minuter eller tills det fått fin färg.
Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar