torsdag 14 augusti 2014

Kärleksmums..


Du behöver:
150 gram smör
1 1/2 dl mjölk
3 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Till glasyren behöver du:
75 gram smör
1 dl kaffe
1/2 dl kakao
6 dl florsocker

Garnering:
Kokosflingor

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smörj och bröa en form/långpanna. 
Smält smöret, håll i mjölken och låt det svalna. 
Vispa ägg och socker pösigt. 
Sikta ner vaniljsocker, bakpulver, kakao och mjöl genom en sil (inte ett måste). 
Rör ner smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Glasyr: Smält smöret, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. 
Låt kakan svalna innan du häller över glasyren. 
Bred sedan på glasyren och strö över kokosflingorna. 
Vänta lite tills glasyren har stelnat innan servering. Klar att servera!

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna innan du häller över glasyren.
Vänta lite tills glasyren har stelnat innan servering. Klar att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar