fredag 15 augusti 2014

Vaniljkräm..


Du behöver:
2,5 dl mjölk
3 ägg gulor
2,5 msk maizena
4 msk strösocker
1 vaniljstång
1 msk smör

Gör så här:
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. 
Lägg stången och kärnorna i en kastrull och tillsätt mjölk. 
När de kokat dra bort den från värmen och låt stå och dra i cirka 10 minuter.
Rör ihop ägg gulorna med socker och maizena. 
Ta bort vaniljstången från mjölken och vispa ner mjölken i ägg smeten. 
Häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp ordentligt, rör om hela tiden så att krämen inte bränner vid botten. 
Dra bort från värmen när krämen har tjocknat.
Tillsätt smör och rör om hela tiden till smöret har smält.
Låt svalna lite och förvara den kall.
Klar att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar