- Du behöver:
- 150 g smör
- 3 dl socker
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i smöret.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör sist ner vetemjöl.
Häll smeten i en form med löstagbar botten som är smord och bröad.
Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.
Den ska vara lite lös i mitten.
Kan ätas varmt men jag lät kakan svalna och dekorerade den med vispgrädde och jordgubbar.
Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.
Den ska vara lite lös i mitten.
|
Går att äta kakan som den är om man inte vill ha nått över. |
En ask jordgubbar räcker gott och väl. |
Hej. Kan du inte lägga upp receptet på daim cheesecaken som du la bild på på instagram??
SvaraRaderaHej, det är Dumle Cheesecake.. Jag råkade skriva Daim på instagram, sorry :).. Den finns uppe på bloogen nu. Du kan istället för dumle använda daim om du vill det.
Radera