tisdag 7 oktober 2014

Choklad hjul med kokos / Imam Sarigi tatlisi


Till kakan behöver du:
4 ägg
2 1/2 dl socker
3 msk vatten
1 1/2 bakpulver
2 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao

Till krämen behöver du:
7 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse
1 1/2 msk vetemjöl
1 ägg gula 

ca 100 gram choklad (välj efter din egen smak)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 170 grader. 
Vispa ägg och socker pösigt. 
Tillsätt resten av ingredienserna förutom kakao och fortsätt vispa. Vispa sist ner kakao. 
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. 
Medan kakan är i ugnen gör du krämen. 
Häll alla ingredienser i en kastrull och rör om tills röran börjar koka och bli lite tjockare. 
Ta bort kastrullen från spisen och låt den kallna. 
Du ska även låta kakan bli kall efter du tagit ut den från ugnen. 
Ta ett teglas och skär ut runda bitar med den från kakan. För en kaka behövs två bitar som du ska ha på varandra och mellan lägger du i krämen. 
Du doppar kanterna i krämen och sen i kokos. 
Smält choklad och lägg en klick på toppen så att kakan täcks med choklad över. 
Färdig att servera. 

Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. 
Ta ett teglas och skär ut runda bitar med den från kakan.
För en kaka behövs två bitar som du ska ha på varandra och mellan lägger du i krämen. 
Du doppar kanterna i krämen och sen i kokos.
Smält choklad och lägg en klick på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar