onsdag 8 oktober 2014

Äppelkaka med marängtäcke


Du behöver:
4 ägg
2 dl socker
50 gram smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
4-5 äpplen
2-3 tsk kanel
1 dl socker (till marängen)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta en form med avtagbar kant, smörj och bröa formen.
Dela 3 st ägg i gul och vit. Vispa gulorna med 1 helt ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål. Vänd sen ner de i smeten.
Rör även ner smöret.
Häll smeter i formen.
Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Häll kanel över äpplena och blanda.
Tryck äpplena ner i smeten. Försök lägga så mycket äpplen som du kan.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

Under tiden vispar du ägg vitorna till ett hårt skum. Häll sockret lite i taget.
Du ska kunna hålla skålen upp och ner, ungefär så hårt ska smeten bli.

När kakan är klar, tar du den ut ur ugnen och häller direkt marängsmeten över och in i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
Låt den vila lite innan servering.
Färdig att servera.

Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Häll kanel över äpplena och blanda.
Tryck äpplena ner i smeten.
Försök lägga så mycket äpplen som du kan.
När kakan är klar, tar du den ut ur ugnen och häller direkt marängsmeten över och in i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
Låt den vila lite innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar