söndag 12 oktober 2014

Köfte inlindad i aubergine / Köfteli Islim Kebabi

Du behöver:
4 st aubergine (långa)
500 gram köttfärs
2-3 tsk Knorr Kött och Grill krydda
1 st dolma
1-2 st tomat

1 msk olja
1 msk tomatpure
4 dl vatten

Tandpetare

Gör såhär:
Skär auberginerna i långa skivor.
Lägg aubergine skivorna i saltad vatten i cirka 15-20 minuter.
Häll kryddan över köttfärsen och blanda ordentligt. 
Forma köttfärsen till runda köfte. 
Du kan steka på stekpanna eller lägga i ugnen, vilket som :).
Men tänk på att dom inte ska bli well done eftersom de ska in i ugnen senare.
Om du ska använda ugnen ca 20 minuter, 200 grader.
Torka av auberginerna med servett.
Stek i stekpanna med olja tills auberginerna blir mjuka.
Lägg en servett på en tallrik och stekta auberginer på tallriken så att oljan sugs åt.
Sätt ugnen på 185 grader.
Skiva dolma och tomaterna i bitar, ni kan se på bilderna.
Köfte är klara och auberginerna stekta, ni kan se på bilderna nedan hur nu dom ska sättas ihop. 
Ni kan även använda en köfte istället för två köfte på varandra, spelar ingen roll.
Ta en kastrull häll över olja och tomatpuré, hetta upp det och sedan häll över vatten och salt, låt det koka. 
Häll röran över aubergine och köfte bullarna.
In i ugnen i cirka 25 minuter.
Servera gärna med ris eller bulgur och en grön sallad till. 
 
Här kan ni steg för steg hur ni ska göra.
Det är lättare att sätta ihop om auberginerna är långa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar